Ce este FILCOTEN?

FILCOTEN este tehnologia de mâine pentru fabricarea produselor din beton

Printr-un proces de producţie inovator de amestecare şi procesare a fibrelor, cimentului şi agregatelor, este produs un material compozit armat cu fibre şi de o înaltă calitate. Acest procedeu special permite realizarea unor prefabricate uşoare, foarte stabile şi cu pereţi subţiri.

-

Noul material compozit cu conţinut ridicat de fibră în combinaţie cu betonul deschide perspective cu totul noi pentru betonul clasic, care a fost folosit până acum la fabricarea rigolelor. FILCOTEN are un conţinut de fibră de până la 20 de ori mai mare în comparaţie cu betoanele clasice cu conţinut de fibre. Prin această nouă tehnologie, fibrele funcţionează ca o microarmare, care este prezentă până în apropiere de suprafaţa elementului de construcţie. Chiar şi la o grosime redusă a peretelui, FILCOTEN poate obţine astfel rezistenţă la compresiune şi la încovoiere.

-

Fibrele încorporate în beton atribuie materialului din compoziţia rigolei FILCOTEN calităţi prin care se deosebeşte evident de betonul normal:

  • materialul compozit armat cu fibre exclude eventualele crăpături în procesul de fabricaţie
  • rezistenţă la tracţiune crescută
  • de asemenea creşte şi rezistenţa la compresiune
  • chiar dacă în exploatare apare o fisură, materialul încă prezintă rezistenţă datorită fibrelor din structura compozită
  • rezistenţă la încovoiere

Noul material compozit este realizat din materii prime minerale ceea ce îl face complet reciclabil şi datorită faptului că nu se folosesc materiale plastice. 
BG pune accent pe sustenabilitate

-