Instrucţiuni de montaj

Indicatii si directive generale

Exemplele de montaj si de instalare ale firmei BG sunt general valabile si se cere adaptarea lor la conditiile locale din partea proiectantilor. De asemenea trebuie luate in considerare normele, regulile si directivele tehnice in vigoare.

 
Incastrare laterala:
Pentru ca pavajul sa nu se deplaseze lateral este recomandat sa folositi bordura potrivita.

 
Stratul de pavaj:
Trebuie tinut cont de o panta adecvata (cel putin 2,5% inclinare) si de o executie profesionala a fundatiei. Se aseaza un strat de baza de 3-5 cm de nisip compactat sau de balast stabilizat de2-5 mm pe o fundatie compactata si se niveleaza un strat de +/- 1 cm cu ajutorul unei sipci potrivite.

 
Montare:
Pietrele de pavaj se monteaza in linii paralele si in unghiuri drepte cu ajutorul unei sfori si al sipcilor. A se respecta dimensiunea rosturilor conform instructiunilor de montare.

 
Rostuire si vibrare:
Se aplica pe suprafata pavajului nisip pentru rostuit si se matura printre rosturi. Nu se foloseste nisip calcaros! Nisipul pentru rostuit se umezeste cu apa din belsug. Suprafata se curata de nisipul pentru rostuit si se vibreaza longitudinal si transversal doar in stare uscata. Se utilizeaza placa vibranta cu covor de cauciuc. Eventual nisipul pentru rostuire se umezeste bine inca o data si se matura printre rosturi.

-

Sarcini admisibile

  montate pe strat suport din
Linia de Produse Înălţime strat de nisip sapa de beton
Pavele BG Rodos h = 60 mm 10 t 16 t
Pavele BG Uni h = 60 mm 10 t 16 t
  h = 80 mm 20 t 30 t
Pavele BG I-block h = 80 mm 20 t 30 t
Pavele BG Decor h = 60 mm 10 t 16 t
  h = 80 mm 20 t 30 t
Pavele BG Decor 2 h = 80 mm 20 t 30 t
-