Consultaţi-vă cu noi!

Angajaţii noştri aşteaptă cu plăcere să ia legătura cu dumneavostră.

Contactaţi acum firma Hydro BG şi informaţi-vă eficient 

-

BG Rigole din beton

Invizibile dar indispensabile

Rigolele pentru drenaj sunt elemente importante pentru construcţia infrastructurii, ele deşi sunt expuse celor mai mari încărcări îşi îndeplinesc rolul fără a le fi observată prezenţa. Drenarea este necesară peste tot acolo unde apele reziduale trebuie controlate şi deversate în siguranţă.

Deceniile  de experienţă în producerea de prefabricate din beton au impus compania BG-Graspointner, ca unic producător austriac ce a dezvoltat un sistem inovativ de rigole de drenaj din beton, excelent dimensionat, competitiv internaţional. 
Sistemele standard cât şi dezvoltarea de soluţii speciale create în funcţie de cerinţele particulare si individuale ale clienţilor duc la rezultate optime pentru situaţiile cele mai diferite în ce priveşte drenarea.

-

Drenaj punctual sau liniar?

În principiu se deosebesc două variante în ce priveşte drenarea:
Drenajul punctual şi drenajul liniar. 

Drenajul punctual  


În cazul drenajului punctual apa de suprafaţă se scurge într-un singur loc al suprafeţei de drenat şi acolo va fi deversată. De aceea, suprafaţa trebuie să aibă o pantă în direcţia de scurgere.    Detalii despre sistemul de drenaj punctual BG 

Drenajul liniar


Drenajul liniar are avantajul că permite ca suprafaţa carosabilă să fie plană şi deci uşor de parcurs de către vehicule. O suprafaţă plană se execută mai simplu şi mai repede şi implicit cu costuri mai mici.
În plus, drenajul liniar este foarte util la separarea diferitelor suprafeţe  cum ar fi de ex. suprafeţele pavate de cele betonate sau asfaltate. Pentru aceasta, gama de modele de grătare poate fi folosită ca element de design. 


BGF Rigole plate

Rigolă din beton cu înălţime redusă şi cu rost de etanşare. Utilă în special pentru montaj în pardoseala construcţiei. Datorită structurii speciale a grătarelor, nu se văd deloc marginile din beton. 


BGF-Z Rigole plate

Rigole plate din beton cu ramă încastrată şi sistem de prindere rapidă. Ideale pentru garaje subterane, ateliere şi suprafeţe asemănătoare.   


BGU Rigole universale

Universal aplicabile, atât pentru DIY cât şi pentru aplicaţii profesionale, aceste rigole universale au clasa de sarcini A15 - B125. Grătarele acoperă corpul rigolei şi permit astfel racordarea cu diferite materiale de finisare, cum ar fi de exemplu pavajul din beton.   


BGU-Z Rigole universale cu ramă încastrată

Datorită rezistenţei ridicate, cu clasa de sarcini A15 – E600 aceste rigole din beton sunt adecvate pentru a fi montate atât pe domenii private cum ar fi la case şi curţile caselor, cât şi pe suprafeţe cu trafic intens aşa cum găsim pe domeniul public, cum ar fi de ex. zonele pietonale sau parcările şi platformele industriale.  


BG Rigole standard

La rigolele BG standard grătarele sunt încadrate de muchiile de beton şi pot fi fixate cu ajutorul unor sisteme de cleme de prindere sau de fixare. Corpul masiv din beton de calitate superioară este ideal pentru intrările la case şi în curţi sau pentru depozite şi parcări.   


BGZ-S Rigole de trafic greu

Corp masiv din beton care este consolidat suplimentar cu ajutorul unei rame din fontă cu profil Z. Această rigolă se instalează în special pe suprafeţele intens circulate cum sunt drumurile naţionale, autostrăzile şi platformele companiilor de transport.   


BG Rigole de trafic greu cu prindere de siguranţă

Siguranţă maximă pentru cele mai mari exigenţe, garantată de rigola cu prindere de siguranţă, un produs unic în Europa.   


BG Rigole cu fantă

Concepută pentru a delimita căile de rulare şi pistele de decolare de suprafeţele adiacente pe aeroporturile internaţionale, acest corp masiv de rigolă fără grătar, face faţă la cele mai mari clase de sarcini şi asigură decolări şi aterizări în siguranţă fără pericol de acvaplanare.   


BG Rigole de traversare

Rigola BG de traversare a fost special adaptată nevoilor din agricultură şi silvicultură şi se utilizează la drenarea drumurilor rurale, forestiere şi agricole. Disponibilă împreună cu grătar din fontă, grătar tip reţea sau grătar din lemn.  


BG Sistem de etanşare

Sistemul de etanşare BG vă ajută să etanşaţi sistemele noastre de drenaj atât în cazul aplicaţiilor uzuale cât şi în zonele cu mărfuri periculoase. Sunt disponibile instrucţiuni pentru un montaj corect.  

-